1,5 Meter aanvoerdersbanden voor winkeliers - Rotterdam Zet Door

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge
30 april 2020

1,5 Meter aanvoerdersbanden voor winkeliers

Winkeliers aan de Groene Hilledijk en de Beijerlandselaan dragen groen-witte aanvoerdersbanden om klanten te wijzen op de 1,5 meter-regel.

Voor de eigen veiligheid én die van de klanten van winkeliers is er een afstand van zo’n twee armlengtes nodig om elkaar niet te besmetten met het coronavirus. Om de klanten van de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk hierop te wijzen, heeft de Alliantie Hand in Hand groen-witte aanvoerdersbanden beschikbaar gesteld die de winkeliers en hun medewerkers kunnen dragen in de winkel.

Wat is de Alliantie Hand in Hand?

Samen met bewoners, ondernemers en pandeigenaren maakt de Alliantie Hand in Hand in de periode van 2019 – 2029 van de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk weer een fijne plek om te wonen, werken en winkelen. De Alliantie Hand in Hand werkt intensief samen met de BIZ-eigenaren/gebruikers, gemeente Rotterdam, Woonstad Rotterdam, Feyenoord City, Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ), InHolland, Humanitas, Politie Eenheid Rotterdam, Openbaar Ministerie, kunstenaars, bewoners en diverse marktpartijen. Ronald Schouten is een van de leden van het communicatieteam van de Alliantie en is de bedenker van de aanvoerdersband.

Welkom, maar houd 1,5 meter afstand!

“Het initiatief van de stadsmariniers en wijkagenten van Rotterdam Zuid die zelf 1,5 meter strepen op stoepen plaatsen, gaat heel Rotterdam door. En het wordt nu nog makkelijker doordat er nu speciale mallen zijn gemaakt die hiervoor gebruikt kunnen worden. Daarmee is het eenvoudig om op de stoep met verf een lijn van 1,5 meter te maken. De mal wordt nu ook in andere delen van Rotterdam gebruikt. Ook voor in de winkels hebben we iets verzonnen.”

Hoe kwam je op het idee van aanvoerdersbanden?

Omdat niet iedereen die hier winkelt Nederlands begrijpt, zocht ik een creatieve manier om de winkeliers te helpen om genoeg afstand te bewaren. Een vriend van mij levert aanvoerdersbanden aan alle voetbalclubs in Engeland. Samen met hem ben ik op het idee gekomen van de aanvoerdersband in de Rotterdamse kleuren. Op de band staat de oproep anderhalve meter afstand te houden. De band valt op en door de het gebruik van de symbolen en de eenvoudige tekst werkt hij goed.”

Hoeveel winkeliers dragen de band?

“We hebben zo’n 150 aanvoerdersbanden aangeboden. Niet iedereen draagt hem. Soms omdat de ondernemer ervoor heeft gekozen andere middelen te gebruiken om hun klanten te vragen afstand te houden. En er zijn natuurlijk ook winkels gesloten omdat zij nog niet open mogen.”

 Hoe zijn de reacties?

“De winkeliers zijn enthousiast en ook de reacties van het publiek op de social media en onze website www.hand-in-hand.nu zijn positief. Ook andere organisaties hebben belangstelling getoond. Zo heeft Buurtpreventie honderdzestig banden met het Rotterdam logo besteld voor de leden van hun teams. Iedereen die interesse heeft voor de aanvoerdersbanden voor zijn organisatie kan een mail sturen naar ronald@gerser.nl. Ik stuur ze dan de gegevens van de leverancier. Winkeliers op de Boulevard Zuid die een band willen, kunnen een mail met hun contactgegevens naar info@hand-in-hand.nu sturen.”

 Zijn er nog meer plannen?

“In het Communicatieteam van de Alliantie zijn wij niet alleen bezig met acties te bedenken die corona-gerelateerd zijn, maar zijn wij vooral ook bezig om structurele aandacht te schenken aan wat er dagelijks gebeurt op de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk. In de wekelijkse digitale Nieuwsflits voor ondernemers houden wij bijvoorbeeld de ondernemers op de hoogte van het wel en wee op de Boulevard Zuid. Deze periode besteden we ook veel aandacht aan het verwijderen van de luifels in de winkelstraten. Dit werk gaat gewoon door. Kijk maar eens op onze site naar de mooie beelden hiervan.”

Meer...

Bekijk ook deze initiatieven

Bekijk alle initiatieven →

Bruidsjurken maken plaats voor statement-mondkapjes

Victor van Westering van Victor’s Wedding Design: “Dit had ik nooit verwacht”

De Rotterdamse Markt Thuisbezorgd

Via het platform Lokale Markten kun je producten van Rotterdamse marktkooplui laten thuisbezorgen.

7 x Rotterdams shoppen

Kleur en win je eigen Susan Bijl of haal de skyline in huis met de ‘Rotterdam-op-schaal’. Winkel bij deze Rotterdamse ondernemers!

Tekst door: Peter den Bok

Foto credits: Alliantie Hand in Hand