Open dag Pension Almonde, Containerbar opent terras en meer - Rotterdam Zet Door

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge
25 juni 2020

Open dag Pension Almonde, Containerbar opent terras en meer

Je wekelijkse dosis kunst en cultuur in samenwerking met Uitagenda Rotterdam.

Vanaf het moment dat evenementen niet meer door mochten gaan zijn culturele instellingen in Rotterdam creatief omgegaan met de situatie. Met online programmering beleven we kunst en cultuur nu volop vanuit huis, maar we kunnen er ook weer een beetje op uit. Daarom zetten we samen met Uitagenda Rotterdam thuis- én uittips voor je op een rij.

 

Containerbar Noord wordt ContainerTerras

Nu de pop-up bar Containerbar Noord op het Noordplein zeker tot september niet kan plaatsvinden, komt de organisatie met een tof alternatief. Twee oude cafés aan het Noordplein worden verbouwd tot één bar met een groot, gezellig terras. Het terras kan wel 120 vierkante meter worden met optie tot uitbreiding. Containerbar Noord opent in juli of augustus, houd de Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven.

Kijktip: Jan Kooijman interviewt Conny Janssen Danst

Hoe dans je met 1,5 meter afstand? In de YouTube-serie 1,5 meter DANS gaat acteur en voormalig professioneel danser Jan Kooijman hierover in gesprek met personen uit de danswereld. Onder andere Igone de Jongh en Lucia Marthas vertellen hoe ze denken over de anderhalvemetersamenleving. Ook de Rotterdamse Conny Janssen en Ed Wubbe zijn in de serie te zien. Conny Janssen vertelt over het belang van cultuur in tijden van nood en het ontstaan van het idee voor solovoorstelling Monuments in Solitude. Bekijk de achtdelige serie hier.

Voorstelling Maaspodium: Aan tafel – Keti Koti

Op dinsdag 30 juni en woensdag 1 juli 2020 is de productie ‘Aan tafel – Keti Koti’ te zien in het Maaspodium. Een voorstelling over het slavernijverleden in het kader van Keti Koti. Maas probeert om dit pijnlijke onderdeel van de geschiedenis voelbaar te maken met theater. De basis wordt gevormd door de interviews die spelers Sue-Ann Bel, Ayrton Fraenk, Elvis Rot en Ismail Mamo met zes Rotterdamse jongeren houden over het slavernijverleden. Tickets bestel je hier.

Kid Dynamite Digital Jazz Festival

Kid Dynamite Jazz Festival is een gezellig, gratis muziekfestival voor kinderen vanaf 4 jaar en hun ouders. Op zondag 28 juni vindt de twaalfde editie van het event plaats. Dit keer niet zoals je gewend bent op het Deliplein, maar in de vorm van een digitaal kidsprogramma vol muziek, dans en workshops. Vanuit huis kun je met je kind genieten van concerten van onder andere violist Yannick Hiwat, maar zelf meedoen kan ook tijdens een interactieve workshop. Volg de livestream tussen 15:00 en 17:30 uur.

Oproep: Rotterdam Unlimited zoekt talent

Altijd al willen optreden voor groot publiek? Rotterdam Unlimited en OPEN doen een gezamenlijk oproep aan de muzikale (urban) talenten in Rotterdam. Artiesten in spé maken kans op 1000 euro, een live optreden van 20 minuten op een van de podia van Rotterdam Unlimited 2021 en de winnaar is ambassadeur van Rotterdam Unlimited 2021. Meedoen? Stuur een filmpje waarin je jouw act presenteert vóór 30 juni naar info@ducos.com. Meer informatie over deelname vind je hier.

Open dag Pension Almonde

Met Pension Almonde wordt aandacht gevraagd voor de positie van ‘stadsnomaden’, mensen die tussen wal en schip vallen op de woningmarkt. Pension Almonde blijft nog tot eind september de plek waar stadsnomaden en buurtinitiatieven coöperatief wonen en werken. Op vrijdag 26 juni begint een zomer vol nieuwe herinneringen met een open dag, de zogenaamde ‘Open Meent’. Tussen 15:00 en 18:00 uur is er een rondleiding langs buurtinitiatieven in de straat, hoor je verhalen van bewoners en geniet van hapjes en drankjes van Keju Kitchen. Aanmelden kan door een email te sturen naar: info@lidewijveenland.nl.

Op zoek naar meer culturele thuis- en uittips? Bekijk uitagendarotterdam.nl.

Foto header: Frank Hanswijk, Pension Almonde

Meer...

Bekijk ook deze initiatieven

Bekijk alle initiatieven →

Het geluid van Rotterdam

Soundtrack010 brengt een muzikale ode aan Rotterdam en steunt hiermee Rotterdamse componisten en musici.

Kunst in tijden van Corona

De open call van Garage Rotterdam resulteerde in 50 aanmeldingen van Rotterdamse kunstenaars. Het werk van 6 kunstenaars is geselecteerd en nu te zien in Through the Looking Glass.

Culturele thuistips

Je wekelijkse dosis kunst en cultuur in samenwerking met Thuisagenda.