Een bijzondere herdenkingswandeling - Rotterdam Zet Door

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge
30 april 2020

Een bijzondere herdenkingswandeling

Een bijzondere online herdenkingswandeling door de momenteel verlaten straten van Rotterdam.

Nu het ‘nieuwe normaal’ de directe fysieke verbinding met anderen tijdelijk onmogelijk maakt, heeft Iddo Drevijn (oprichter van Idodidid en Het Onverharde Pad) het idee opgevat om op maandag 4 mei live een uur durende herdenkingswandeling in stilte door de stad te maken. “Het enige dat je hoort is slechts het gezang van de vogels en het spel van de muzikant. Iedereen kan hieraan deelnemen, door vanuit huis de livestream te bekijken. Een mooie manier om lopend stil te staan bij de herdenking en waar ruimte is voor een vrije invulling van ieder individueel”, aldus initiatiefnemer Iddo.

Met Idodidid onderzoekt Iddo Drevijn het brede potentieel van wandelen. “Al lopend maak je het hoofd leeg, heb je de meest uiteenlopende ingevingen, voel je je
vitaler en treed je betekenisvol in verbinding met jezelf en anderen. Als gevolg van de huidige situatie waarin Nederland, en de rest van de wereld, nu verkeert zien we dat de liefde voor het wandelen is toegenomen,” zegt de wandelaar vol overtuiging.

De wandeling op 4 mei aanstaande kan op twee manieren gevolgd worden:

  1. Via een livestream op www.hetonverhardepad.nl en de gelijknamige Facebook pagina.
  2. Achteraf is de registratie van de wandeling te bekijken via de website www.hetonverhardepad.nl, sociale media en YouTube, waarna je de wandeling op een later moment ook zelf kan ondernemen.

De route zal lopen langs betekenisvolle Rotterdamse locaties zoals de brandgrens, oorlogsmonumenten, oude en nieuwe architectuur, stadsgroen en uiteindelijk eindigen op het Plein 40-45 bij het beeld van Zadkine. Om stipt 20:00 uur eindigt de wandeling hier en volgt de twee minuten stilte, voor de gezamenlijke herdenking. De herdenkingswandeling op 4 mei maakt onderdeel uit van Het Onverharde Pad. Het Onverharde Pad biedt mensen de mogelijkheid om mee te lopen als individu en op een waardige manier stil te staan bij de herdenking, wetende dat de gemeenschappelijke gedachte in deze verbindend zal zijn.

Meer...

Bekijk ook deze initiatieven

Bekijk alle initiatieven →

VR-app voor Corona verpleegkundigen

Virtual Reality app en instructiefilms door Erasmus MC trainen verpleegkundigen in zorg voor COVID19 patiënten.

Rijnmond Werkt Door

Dit initiatief helpt werkgevers om vraag en aanbod van medewerkers te matchen.

Virtual Thursday Gathering

De wekelijkse fysieke meet-ups van community bouwer Venture Café gaan online verder tijdens de Virtual Thursday Gathering.

Tekst door: Mahesvari Autar

Foto credits: Guido Pijper