Festival-alternatieven deze zomer - Rotterdam Zet Door

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge
12 juni 2020

Festival-alternatieven deze zomer

Je wekelijkse dosis kunst en cultuur in samenwerking met Uitagenda Rotterdam.

Vanaf het moment dat evenementen niet meer door mochten gaan zijn culturele instellingen in Rotterdam creatief omgegaan met de situatie. Met online programmering beleven we kunst en cultuur nu volop vanuit huis, maar we kunnen er ook weer een beetje op uit. Daarom zetten we samen met Uitagenda Rotterdam thuis- én uittips voor je op een rij.

Festival-alternatieven

Grootschalige feesten en festivals zitten er voorlopig even niet in. Gelukkig zijn festivalorganisatoren niet stil blijven zitten en komen ze met verschillende online initiatieven. De Uitagenda heeft een overzicht gemaakt van zeven toffe online festival alternatieven. Denk aan jazzy Spotify playlists van North Sea Round Town, muziektips op de Facebookpagina van Boothstock en werk van Nederlandse dichters die schrijven in en over deze tijd als variant op het Poetry International festival in De Doelen.

Speciale Rotterdamse zomertours van RotterdamTourMates

De onnavolgbare gidsen van RotterdamTourMates hebben een speciaal zomerprogramma samengesteld. Ook voor Rotterdammers zelf is er namelijk veel te leren en ontdekken. Er worden verschillende tours aangeboden. Wat dacht je van de Rotterdamse Bijnamentour, waar met veel humor wordt stilgestaan bij de talloze bijnamen die kunstwerken, gebouwen, en bruggen hebben gekregen? Ook leuk: een fietstocht door de havens of het rauwe M4H gebied. De keuze is reuze!

Groeten uit Weelde!

Met twee hectare oppervlakte beschikt Weelde over het grootste terras van Rotterdam. Weelde verandert deze zomer in een heuse vakantie-staat. Een op zichzelf staand land met eigen gebruiken, eigen regels, eigen omgangsvormen, eigen regio´s en een eigen president. Zo kun je deze zomer toch nog de stad uit om van je welverdiende vakantie te genieten!  Er is op dit moment plek voor een beperkt aantal mensen om te genieten van hapje en een drankje in de Weelderige tuin, dus reserveer hier.

Wandelen langs de raamkunstroute in Kralingen-Crooswijk

De afgelopen tijd hingen verschillende Kralingse kunstenaars hun eigen kunst voor de ramen. En dat bleek een groot succes. Steeds meer kunstenaars uit Kralingen-Crooswijk sluiten zich aan. De makers willen op deze manier een kleurrijke toevoeging zijn in het dagelijks leven van het aanschouwende publiek. Op de website en Facebook van de Kunstroute Kralingen-Crooswijk vind je een digitale plattegrond met aanvullende informatie over de route en alle raamkunstenaars.

Nieuwe voorstelling Conny Janssen Danst: Monuments in Solitude

Samen repeteren was de afgelopen weken geen optie voor de dansers van Conny Janssen Danst. Individueel dansen kon gelukkig wel, daarom doken de dansers alleen de studio in en werkten aan een eigen solo. Een dans geïnspireerd op de vraag wat isolatie betekent en hun eigen ervaringen tijdens de thuisisolatie. De solo’s zijn samengevoegd tot een voorstelling: Monuments in Solitude. Je bewondert deze voorstelling in Fenix 1. Er is een beperkt aantal plekken, dus bemachtig je kaarten snel hier.

Luistertip: SLAM! MixMarathon presents: Best of Quarantaine

Aanstaande vrijdag luister je tussen 12:00 en 00:00 uur naar 12 dj sets die de afgelopen weken zijn opgenomen in SLAM! MixMarathon presents: Best of Quarantaine Festival! Maar liefst drie sets zijn opgenomen op bekende Rotterdamse locaties: Mr. Belt & Wezol in RotterTram, Sunnery James & Ryan Marciano op ss Rotterdam en Sam Feldt op de Euromast. De volledige line-up bekijk je hier.

Op zoek naar meer culturele thuis- en uittips? Bekijk uitagendarotterdam.nl.

Foto’s: Sanne Donders (header), Weelde, Kunstroute Kralingen-Crooswijk

Meer...

Bekijk ook deze initiatieven

Bekijk alle initiatieven →

Het geluid van Rotterdam

Soundtrack010 brengt een muzikale ode aan Rotterdam en steunt hiermee Rotterdamse componisten en musici.

Musea, bioscopen en theaters weer open!

Je wekelijkse dosis kunst en cultuur in samenwerking met Uitagenda Rotterdam.

Corona-editie North Sea Round Town

Het jazzfestival biedt een aangepast programma met livestreams van concerten en online varianten van bekende programmaonderdelen.