Fotografeer je huis of je huisgenoot! - Rotterdam Zet Door

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge
6 april 2020

Fotografeer je huis of je huisgenoot!

Leer anders kijken naar je huis en huisgenoten met de online workshop interieur- en portretfotografie.

Je zit vanwege Corona hele dagen thuis, je kent alle hoeken en gaten van je woning inmiddels door en door en ook je partner (of huisgenoten) kun je wel uittekenen. Maar is dat wel zo? Hoe goed je iets of iemand ook denkt te kennen, er zijn altijd verrassende kanten en invalshoeken te ontdekken! Rotterdamse fotograaf Nicoline Rodenburg helpt je jouw creatieve ik naar boven te halen met een workshop interieur- en portretfotografie. Nicoline is een nieuwsgierige Rotterdamse fotograaf die de verhalen van mensen op en sfeervolle en oprechte manier vastlegt, steeds op zoek naar de schoonheid en een interessante lichtval waar ze met haar camera mee kan spelen.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Nicoline: “Deze workshop is voor iedereen die interesse heeft in fotografie. Voor mensen die al wat basisvaardigheden hebben en die verder willen ontwikkelen, maar ook voor mensen die willen beginnen. Misschien heb je ooit een camera gekocht, maar ben je er nooit aan toegekomen er goed mee te leren omgaan. Of misschien maakte je al foto’s met je smartphone en wil je met een camera een stapje verder zetten.”

Wat heb ik ervoor nodig?

Nicoline: “Niet zoveel. Professionele of dure apparatuur is echt niet nodig. Een systeemcamera is al voldoende, en eventueel een statief. Daarnaast is een beetje creativiteit wel handig. En tijd. Maar daaraan hebben velen van ons nu even zeker geen gebrek. Oh ja, en omdat we de lesstof online via Zoom bespreken heb je een device met internetaansluiting nodig.”

Hoe gaat de workshop in zijn werk?

Nicoline: “In een online presentatie en video starten we met theorie. Welke basiskennis heb je nodig? Hoe stel je je camera in? Waar moet je aan denken voor een goede interieur- of portretfoto? Daarbij verwijs ik naar voorbeelden uit mijn boek ‘Habitat Rotterdam- Shaping City Life’. Hierna bespreken we via Zoom de lesstof en kun je vragen stellen. En dan ga je zelf aan de slag en maak je je eigen foto’s van je huis en/of huisgenoten! Ik geef via email feedback op de door jou geselecteerde foto’s, die jij opstuurt via mail of Wetransfer.

Wat kost deze workshop?

Nicoline: “De online workshop kost nu €65,- in plaats van de gebruikelijke offline workshop van €125,-. Daar zit het boek ‘Habitat Rotterdam- Shaping City Life’ bij inbegrepen. In dit boek vind je portretten van Rotterdamse creatieven; idealisten en dromers, maar vooral ondernemers die niets anders kunnen dan hun hart volgen. Je kunt hier vast wat inspiratie uit halen voor je eigen foto’s.”

Heb je alvast één gratis tip?

Nicoline: “Ja hoor, natuurlijk. Kijk alvast hoe het licht binnenkomt in jouw huis. Als de zon heel hard naar binnen schijnt in de woonkamer, dan kun je beter wachten tot een later moment, wanneer de zon daar weg is, of tot een bewolkte dag.”

Kunnen we nog andere dingen van jou verwachten de komende tijd?

Nicoline: “Ik heb het nog niet verder uitgedacht, maar ik denk dat ik zeker nog iets ga doen dat te maken heeft met Rotterdammers in hun quarantaine habitat. En ook meer vrij werk maken, wat wellicht mensen hoop kan bieden in deze moeilijke tijd. En als deze workshop een succes blijkt, dan ga ik die zeker herhalen!”

Deze tijden van Corona zijn zeker niet de leukste, en veel mensen gaan eronder gebukt. Maar zo lang we gezond zijn en tijd hebben, kunnen we proberen om onszelf uit te dagen, te verbeteren. Dat kan op allerlei manieren. Deze online workshop prikkelt zeker jouw manier van kijken naar je directe omgeving! Meer informatie over de workshop vind je op Facebook en op Habitat Magazine.

Meer...

Bekijk ook deze initiatieven

Bekijk alle initiatieven →

Duizend Geveltuinen in Rotterdam

“Dit is dé tijd voor het aanleggen van een geveltuin”

Virtueel huizen bezichtigen

“Ik adviseer klanten hun zoektocht vooral door te zetten. We hebben een bijzonder hoge vraag in Rotterdam.”

Quarantaine klussen in je eigen huis en tuin

Steek je handen uit de mouwen met hulp van Rotterdamse ondernemers