Help lokale ondernemers in de 1,5 meter-samenleving - Rotterdam Zet Door

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge
15 mei 2020

Help lokale ondernemers in de 1,5 meter-samenleving

Laat je inspireren door deze initiatieven en blijf je lokale ondernemers steunen.

Met de versoepeling van de maatregelen, gaan we langzaam naar het nieuwe ‘normaal’. Dat betekent dat een aantal voorzieningen onder strikte voorwaarden weer voorzichtig open gaat. Toch zijn er veel ondernemers die deze mogelijkheid nog niet hebben en zich daarom met veel creativiteit een weg banen door de crisis. De slimme initiatieven die hierdoor ontstaan, laten zien hoe Rotterdam zich staande houdt in tijden van crisis, maar ook hoe Rotterdammers mensen die noodgedwongen thuis zitten, altijd in gedachten houden. Laat je inspireren door deze initiatieven en blijf je lokale ondernemers steunen.

 

BlueCity Drive thru

Super lokaal je duurzame boodschappen afhalen en tegelijkertijd een lekkere maaltijd meenemen? Dat komt goed uit nu Bluecity en Lokaal Voor Jou de handen ineen hebben geslagen. Bestel je versproducten uit de regio van Rechtstreex, Rotterzwam, de Krekerij en Vet & Lazy en lokale cadeauproducten en maaltijden van Aloha, Food & Footnotes, Jack Bean en Franky’s Culinair. Je boodschappen zijn op te halen aan de achterkant van BlueCity. Zoals een échte drive-through betaamt, kun je in je auto of je fiets blijven zitten. De bestelling wordt in je achterbak of fietstas geplaatst. Afhalen kan op donderdag van 15.00 tot 19.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Je kunt je bestelling tot een uur van te voren plaatsen. Bestellen kan via deze website.

Aloha

Aloha biedt nu hun fameuze ‘shared dining’ menu aan voor thuis! Bestel het uitgebreide tweepersoonsmenu met een sms, WhatsApp of Signal bericht naar 06-23648771 en haal het op tussen 17.00 en 20.00 uur bij de ingang van het restaurant. In lijn met Aloha’s ‘low waste’ visie, worden alle gerechten verpakt in herbruikbare plastic bakjes. Benieuwd hoe de chefs er altijd een ware creatie van weten te maken? Ervaar het ook eens thuis en volg de opmaak-instructies van de Aloha chefs op Instagram. Meer informatie over het menu en de betaling kun je op de website (PDF) vinden!

Het ‘shared dining’ menu van Aloha

Asperges van Buitenlandse Zaken

Reisbureau Buitenlandsche Zaken kan door de maatregelen geen culinaire reisjes meer verkopen. Onder het motto, ‘eat now, travel later’ zochten ze een manier om toch een culinaire beleving aan te kunnen bieden. Het werden witte asperges uit Limburg! Koop verse witte asperges bij Buitenlandsche zaken en geniet mee van deze delicatesse. De kosten bedragen € 6,50 per pond en € 12,- per kilogram. Bestellen kan simpel met een sms of WhatsApp bericht naar 06-20092296. De betaling vindt plaats d.m.v. een betaalverzoek of gepaste contante betaling bij het moment van afhalen/bezorgen. De bestelling is af te halen aan de Scheepstimmermanslaan 18 in Rotterdam op vrijdag 15 mei van 9.00 tot 17.00 uur en zaterdag 16 mei van 11.00 tot 16.00 uur. Grote bestellingen (>5kg) in Rotterdam en Barendrecht kunnen eventueel worden bezorgd. Voor meer informatie, zie de Facebookpagina.

ss Rotterdam

Haal je high tea set of high wine pakket bij het ss Rotterdam. Het ss Rotterdam is gestart met een echte drive-in en pick-up dienst. Zoet, hartig, een goed glas wijn en culinaire creaties; dé ingrediënten om je weekend goed in te luiden. Ook is het mogelijk dieetwensen aan te geven. Bestellen gaat heel gemakkelijk via het bestelformulier op de website. De pakketten kunnen worden afgehaald op vrijdag, zaterdag en zondag. Graag voor de dag zelf (vrijdag, zaterdag of zondag) nog bestellen? Neem dan voor 12.00 uur telefonisch contact op via: 010 – 297 30 97.

Hamsterborrelplank

Swedoro (Stichting Welzijn Doven Rotterdam) en een aantal Rotterdamse ondernemers onder leiding van vinoloog Ian van Eck hebben de handen ineen geslagen ter ondersteuning van lokale horeca leveranciers en werkgelegenheidsprojecten met doven in Rotterdam. Wil jij ook een gezellige avond met een hapje en een drankje én een leuk spelletje om eenvoudig gebaren te leren? Bestel dan het samengestelde delicatessen pakket bij Swedoro. Je hebt de keuze er ook een bijpassende ‘Hamsterborrelplank’ bij te bestellen, met een bijpassende gravering erop. Of een van de gebarenspellen, waaronder het Gebaren Memory Spel en het Gebaren Dieren Kwartet Spel. Bestellen kan via de website.

Markten zijn weer geopend!

We mogen weer! Met de versoepeling van een aantal maatregelen, zijn de buitenmarkten in Rotterdam weer toegestaan onder strikte voorwaarden. Dat betekent dat marktkraampjes met voedselwaren en bloemen weer op hun vaste locaties hun producten mogen aanbieden. De huidige openingstijden zijn onveranderd gebleven, maar er zijn wel duidelijke regels van kracht. Kijk voor deze uitgebreide informatie op de website van de gemeente. Is het druk? Ga dan naar huis!

Meer...

Bekijk ook deze initiatieven

Bekijk alle initiatieven →

Terrasvlonders van resthout in plaats van parkeerplekken

Bij De Matroos en het Meisje op het Deliplein eet je op een terrasvlonder van resthout van het ontmantelde noodhospitaal in Ahoy.

7 Cocktail recepten door Rotterdamse bartenders

Weekends in Rotterdam tipt: De lekkerste cocktail recepten, van verschillende Rotterdamse toppers, speciaal voor jou.

Geniet thuis!

Ontdek wat de Rotterdamse horeca in petto heeft en help mee!