Het nieuwe straatbeeld tijdens corona - Rotterdam Zet Door

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge
2 juni 2020

Het nieuwe straatbeeld tijdens corona

Nu de corona-maatregelen versoepeld zijn, mogen we weer meer naar buiten. Dit is momenteel het Rotterdamse straatbeeld.

We gaan een nieuwe fase in. De corona-maatregelen zijn versoepeld en het advies veranderde van ‘Blijf zoveel mogelijk thuis’ naar ‘Vermijd drukte’. De horeca mag weer gasten ontvangen, buiten sporten is weer toegestaan en de musea heropenen. Kortom: we kunnen weer, op anderhalve meter van elkaar, naar buiten. In het straatbeeld van Rotterdam zie je dit terug. En er zijn ook nog verschillende nieuwe kunstprojecten van start gegaan.

Cirkels in de parken

Hoe houd je nou voldoende afstand tijdens een picknick in het park? Stadsbeheer Rotterdam helpt je een handje met grote getekende cirkels op het gras in het Vroesenpark, Kralingse Bos en Het Park. Zo weet je precies waar je kunt gaan zitten en voorkom je dat je te dicht bij je medeparkbezoekers zit.

Grotere terrassen

De horeca mag weer gasten ontvangen, maar door de anderhalvemetermaatregel kunnen zij hun terrassen niet zo benutten als normaal. Daarom staat gemeente Rotterdam op verschillende plekken toe dat horecaondernemers hun terras uitbreiden op stoepen, kades, pleinen en grasveldjes aangrenzend of in de nabije omgeving van hun zaak.

Steunbetuiging aan lokale ondernemers

Rotterdam steunt de lokale ondernemers. Afgelopen weken ontstonden er vele initiatieven zoals support-your-localboxen en tegoedbonnen voor producten van horeca en winkels. Confetti Reclame beplakte het elektriciteitshuis aan de Maasboulevard om ondernemers moed in te spreken. Onder meer Old Scuola, Margreeth Olsthoorn, ’s Zomers Bloemen en The GoodPeople Store werden genoemd.

Kijkdoostentoonstellingen in Delfshaven

Foundation MESH heeft een tentoonstelling van installaties van (inter)nationale kunstenaars op de gevels van leegstaande panden in Delfshaven. Hoewel het project THE SHOWBOX niet geïnitieerd is vanwege het virus, is het wel een corona-verantwoorde manier om kunst te bekijken. De komende weken zijn er verschillende werken te zien op de ramen van Mathenesserweg 128a, 203 en 205, Marconiplein 1-3 en Westzeedijk 375.

Muurschildering in Ommoord

De Rotterdamse kunstenaar Riqetiq start binnenkort met een muurschildering op de gevel van de Binnenhoftoren in Ommoord. De kunstenaar woont zelf in het flatgebouw en wil laten zien dat zijn wijk meer is dan een gebied vol woontorens en bejaarden. Voor het werk gaat Riqetiq in gesprek met bewoners, op anderhalve meter afstand door de coronasituatie. De verhalen komen terug in het eindresultaat.

RIQ ETIC op de Rottekade, Rotterdam.

Meer...

Bekijk ook deze initiatieven

Bekijk alle initiatieven →

Een bijzondere herdenkingswandeling

Een bijzondere online herdenkingswandeling door de momenteel verlaten straten van Rotterdam.

Zorgzame innovatie vanuit 010!

Slimme oplossingen door Rotterdamse start-ups en scale-ups, die stuk voor stuk op hun eigen manier iets toevoegen aan de zorg.

Samen zorgen voor veilig vervoer

Rotterdam zet zich in voor veilig openbaar vervoer in coronatijd. Onder meer RET, gemeente Rotterdam en Rotterdam Ahoy dragen hun steentje bij.

Tekst door: Renee Schouwenburg

Foto credits:

Aziz Benzebir
Florian Braakman