IT Campus Rotterdam opent Support Team en helpdesk - Rotterdam Zet Door

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge
2 april 2020

IT Campus Rotterdam opent Support Team en helpdesk

IT Campus Rotterdam maakte de chromebooks, die Stichting De Verre Bergen in samenwerking met Coolblue doneerde, klaar voor gebruik.

Nu leerlingen digitaal les krijgen, is een laptop of tablet onmisbaar. Niet alle Rotterdamse scholieren beschikken echter over apparatuur. Daarom doneerde Stichting De Verre Bergen in samenwerking met Coolblue drieduizend chromebooks. Gemeente Rotterdam vroeg IT Campus Rotterdam om de laptops klaar te maken voor gebruik. De netwerkorganisatie registreerde de chromebooks, installeerde de juiste software, leverde de laptops af op de scholen en zette daarnaast een helpdesk op voor leerlingen, ouders, leerkrachten en scholen.

Na een oproep van gemeente Rotterdam doneerde Stichting De Verre Bergen in samenwerking met Coolblue drieduizend laptops. De chromebooks, vers uit de doos, moesten nog wel klaargemaakt worden voordat ze naar de verschillende scholen konden. Daarvoor riep de gemeente hulp in van IT Campus Rotterdam, een netwerkorganisatie die zich inzet voor meer en beter IT-talent in en voor Rotterdam.

Duizenden laptops installeren

Voor het klaarmaken van de laptops schakelde IT Campus Rotterdam haar netwerk in. De organisatie werkt nauw samen met scholen, maar ook met bedrijven. Direct na de oproep stroomden de aanmeldingen binnen en was het IT Campus Support Team een feit. De meeste chromebooks zijn inmiddels geregistreerd en de lessoftware van de scholen is geïnstalleerd. IT Campus Rotterdam vond ook vrijwilligers om de chromebooks af te leveren bij de scholen.

Leerachterstand voorkomen

Voor kinderen uit arme gezinnen is het niet vanzelfsprekend dat er een laptop of tablet beschikbaar is thuis. Nu scholen online lesgeven zorgt dit voor problemen. De kinderen kunnen niet meedoen en blijven achter op hun klasgenoten. Gemeente Rotterdam deed een oproep om materiaal beschikbaar te stellen. Doordat de chromebooks nu afgeleverd zijn bij verschillende scholen, kan ook deze groep kinderen meedoen met digitaal thuisonderwijs.

Helpdesk

De gezinnen waarbij de chromebooks terechtkomen zijn niet bekend met het gebruik. Daphne Swart, programmamanager a.i. van IT Campus Rotterdam: ‘Daarom hebben we een helpdesk opgezet. Leerlingen en ouders kunnen bij ons terecht, ook met de meest simpele vragen als: “Hoe zet ik het apparaat aan?” en “En hoe werkt een mousepad?”. We werken bewust met een telefoonlijn, omdat we denken dat dit het meest toegankelijk is. We zitten klaar voor alle vragen, ook van leerkrachten en scholen.’

Laagdrempelig en gratis

‘We hopen dat leerlingen en ouders ons weten te vinden’, zegt Daphne Swart. ‘Met elke laptop is een brief meegegaan met het telefoonnummer van de helpdesk en ook de leerkrachten weten dat we er zijn. De service is helemaal kosteloos, dankzij de vrijwillige inzet van professionals en studenten uit ons netwerk. Zo doen studenten van Techniek College Rotterdam en Hogeschool Rotterdam mee en biedt KPN haar telefoondiensten gratis aan.’

Meer IT-talent in Rotterdam

De rol om leerlingen te ondersteunen op gebied van digitalisering is IT Campus Rotterdam op het lijf geschreven. De netwerkorganisatie zet zich in voor meer en beter IT-talent in Rotterdam en heeft nauw contact met gemeente, onderwijs en bedrijfsleven. Hun doel is om de digitale vaardigheden van Rotterdammers te verbeteren en hen klaar te maken voor de toekomst.

Mensen kunnen zich aanmelden om te helpen via support@itcampus.nl. Hiervoor hoef je geen ICT-kenner te zijn, enige digitale basiskennis is voldoende.  De IT Campus Support Helpdesk is op schooldagen bereikbaar van 8.00 tot 18.00 uur.

Meer...

Bekijk ook deze initiatieven

Bekijk alle initiatieven →

Kapper Iwan deelt honderden voedselpakketten uit

Samen met zijn broers, zus en vrienden zamelt Iwan levensmiddelen in om Rotterdammers hulp te bieden. In 3 weken tijd deelde hij al 500 pakketten uit.

Schorten voor de zorghelden

“We willen onze fantastische zorghelden helpen met schorten”

Zero Foodwaste Rotterdam verdeelt voedseloverschot

De dames van Zero Foodwaste Rotterdam leveren groente en fruit aan diverse corona-initiatieven.

Tekst door: Renee Schouwenburg

Foto credits: IT Campus Rotterdam