Kraampakket voor babydieren Plaswijckpark - Rotterdam Zet Door

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge
1 mei 2020

Kraampakket voor babydieren Plaswijckpark

Help Plaswijckpark en koop een kraampakket voor de babydieren!

In de natuur is het lente. Dus worden er volop babydieren geboren in familiepark Plaswijckpark. De dierenverzorgers hebben al zes jonge stokstaartjes, vijf wallaby baby’s, twaalf lammetjes en zes babyzwanen geteld. De dierenzorg is een uitdaging. Want vanwege Corona is het park gesloten met als gevolg: geen inkomsten dus minder geld voor voer. Teamleider Joyce Zwart van de dierenafdeling bedacht samen met haar dochter een aansprekende hulpactie. Esther Duijnisveld, teamleider Marketing en Communicatie, vertelt erover.

Normaal verwonderen dagelijks duizenden kinderen zich over de dieren in Plaswijckpark.

“Ons park is hèt attractie- en dierenpark in Rotterdam voor ouders met kinderen van nul tot twaalf jaar. Op een mooie dag in de meivakantie ontvangen we circa vierduizend (groot)ouders en kinderen. Die vinden hier een plek om te rusten, spelen en ontdekken. In Dierenwijck kunnen onze bezoekers onder meer geiten, stokstaartjes, wallaby’s en otters van dichtbij zien. Het is zo zonde dat mensen nu niet in dit heerlijke park terecht kunnen.”

Ligt door Corona alles stil bij jullie?

“Wij zijn sinds 14 maart gesloten voor bezoekers. Maar achter de schermen gaat alles door, dus ook onze kosten. We missen al weken de inkomsten uit losse kaartverkoop en van abonnementen die niet worden verlengd. Stichting Plaswijckpark is een gezonde stichting met voldoende reserves om een tijdje vooruit te kunnen, maar nu deze situatie langer doorgaat moeten we andere bronnen aanboren. We hebben met name geld nodig om de voer- en zorgkosten voor de dieren te dekken.”

Hoe kwam Joyce op het idee voor de kraampakketten voor babydieren?

“Joyce is super betrokken bij de dieren en bij het park. Zij liep al weken te broeden op plannen om inkomsten te genereren. Het idee voor de kraampakketten voor de babydieren ontstond tijdens een brainstorm met haar dochter. Sabine heeft bij ons een stageonderzoek gedaan naar de otters. In die tijd werden er ook kleintjes geboren. Daardoor kwam ze op het idee. Wij hebben het direct omarmd. Op maandag 20 april hebben we de hulpactie gelanceerd.”

Wat houdt de actie in?

“Onder de noemer ‘Help Plaswijckpark en koop een kraampakket voor de babydieren!’ hebben we vijf kraampakketten samengesteld om uit te kiezen. Op www.plaswijckpark.nl/kraampakketten kunnen mensen precies zien wat de dieren graag eten en wat de verschillende pakketten kosten. Het goedkoopste is voor de babyzwanen. Die eten alleen wat sla, andijvie en brokken. Het duurste pakket is voor de otters, omdat de otters vooral vis, eieren en vlees in hun dieet hebben, met af en toe een stukje fruit. Zo kun je kiezen welk dier je financieel wilt en kunt steunen.”

Hoe zijn de reacties?

“Hartverwarmend. Sinds de lancering hebben we super veel warme reacties gekregen. Voornamelijk van mensen die ons goed kennen, al jaren bij ons komen en het heel fijn vinden nu iets terug te kunnen doen. We duimen dat mensen de komende weken geld blijven geven. Met een pakket van € 7,50 kunnen we zeven dagen een zwaan voeren en met een pakket van € 25 kan een otter zeven dagen vooruit.”

Krijgen de donateurs ook iets terug?

“Jazeker. Onder elke vijftig donateurs verloten we een privé dierenvoederronde. We hebben net de eerste twee loten vergeven aan mensen die toevallig beide het kraampakket voor lammetjes hadden gekozen. Zodra het kan nodigen we hen en hun families uit om ‘hun’ dieren te voeren. We weten niet hoe lang onze sluiting nog gaat duren, dus zijn super dankbaar voor alle donaties die binnen zijn gekomen en hopelijk nog gaan komen.”

"Onder elke vijftig donateurs verloten we een privé dierenvoederronde."

Mogen jullie op 11 mei weer open, gelijk met de scholen en kinderopvang?

“Dat hoop ik. Maar ik verwacht het niet. Je zou denken dat als kinderen tot twaalf jaar weer naar school mogen en met elkaar mogen spelen, ze ook weer naar het park mogen. Maar vooralsnog mogen wij nog niet open. We werken hard aan ons protocol voor de anderhalve meter maatschappij. Omdat de kinderen gewoon mogen spelen richten we ons daarbij vooral op de ouders en grootouders.”

Tekst: Esther Wienese
Foto’s: Plaswijckpark

Meer...

Bekijk ook deze initiatieven

Bekijk alle initiatieven →

Start campagne 'ik ben een BLIJDORPERT'

Met de campagne 'Ik ben een Blijdorpert' roept de dierentuin iedereen op hen te steunen in deze moeilijke tijd.

Gieren Gluren van achter je beeldscherm!

En meer! In dit lijstje vind je namelijk van alles, van comedy tot gieren, en van tulpen tot tentoonstellingen!

Niet te missen activiteiten in de meivakantie

Volop vermaak voor thuis. Vervelen is geen optie!