Kunst op reclameborden, Jazz in LantarenVenster en een festival in eigen tuin! - Rotterdam Zet Door

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge
10 juli 2020

Kunst op reclameborden, Jazz in LantarenVenster en een festival in eigen tuin!

Je wekelijkse dosis kunst en cultuur in samenwerking met Uitagenda Rotterdam.

Vanaf het moment dat evenementen niet meer door mochten gaan zijn culturele instellingen in Rotterdam creatief omgegaan met de situatie. Met online programmering beleven we kunst en cultuur nu volop vanuit huis, maar we kunnen er ook weer een beetje op uit. Daarom zetten we samen met Uitagenda Rotterdam thuis- én uittips voor je op een rij.

 

Geen festivalposters maar kunst

Op de plekken waar normaal gesproken festivalposters zouden hangen, hangen nu kunstwerken van meer dan 400 beeldend kunstenaars, vormgevers, fotografen, beeldmakers en illustratoren. Afgelopen donderdag 9 juli was de coronaproof opening van de buitenexpositie genaamd ‘Publieke Werken ROTTERDAM’. Je kunt de posters komende maand bewonderen. Waar dat kan? De exacte locaties zijn binnenkort te vinden op de website.

Organiseer je eigen festival met De Vlindertuin Drive-In Show

Geen festivals deze zomer? Niet getreurd! Dagvlinder Festival komt met een tof initiatief: De Vlindertuin Drive-In Show, een festival voor jou en je vrienden in je eigen tuin of huiskamer. Als je de Vlindertuin boekt, worden alle festivalbenodigdheden thuis afgeleverd. Van een dj booth en een eigen licht- en geluidssysteem tot zomerse aankleding en dj’s die (tech)house draaien. Is dit nog niet genoeg, dan kun je het pakket naar hartenlust uitbreiden met bijvoorbeeld een deurhost, een volledige bar met barpersoneel, of een aftermovie.

Nieuwe tentoonstelling in Het Nieuwe Instituut

Vanaf 11 juli biedt Het Nieuwe Instituut je een nieuwe kijk op het werk van Nelly en Theo van Doesburg. Theo van Doesburg staat bekend als icoon van De Stijl en de Nederlandse avant-garde. Hij is actief geweest als schilder, dichter, romanschrijver, typograaf, fotograaf, interieurontwerper en architect. De expositie erkent Nelly als sleutelfiguur in de opbouw van de reputatie van Theo van Doesburg. Benieuwd? Bekijk het webmagazine voor meer achtergrondinformatie of plan je bezoek hier.

5x Jazz on Friday in Lantarenvenster

Er wordt weer live muziek gespeeld op het podium van LantarenVenster! De hele maand juli geniet je elke vrijdag van Jazz on Friday in intieme setting. Op vrijdag 10 juli zie je Rembrandt Frerichs Trio, die naast eigen werk een aantal jazzklassiekers van Miles Davis spelen. Uitagenda heeft de planning voor komende maand voor je op een rij gezet, bekijk het overzicht hier.

Genoeg te beleven bij Bird

Terwijl er op podium van BIRD nu weinig gebeurt, valt er in de tuin genoeg te beleven. In de Garden of Bird staat er dit weekend ontzettend veel leuks op het programma. Op zaterdag 11 juli bekijk je Mama Africa, een muziekdocumentaire over het leven van Miriam Makeba; zangeres en voorvechtster voor een vrij Zuid-Afrika, in de buitenlucht. Op zondag kan je genieten van een heerlijke brunch terwijl je luistert naar de akoestische sound van singer-songwriter Jono McCleery. Meer informatie vind je hier.

Op zoek naar meer culturele thuis- en uittips? Misschien nu van maken: Op zoek naar meer culturele uit- en thuistips? Bekijk uitagendarotterdam.nl.

Meer...

Bekijk ook deze initiatieven

Bekijk alle initiatieven →

Online opera: Home Sweet Home

De openingsvoorstelling van Operadagen Rotterdam wordt nu uitgevoerd als 6-delige video opera.

Corona-editie North Sea Round Town

Het jazzfestival biedt een aangepast programma met livestreams van concerten en online varianten van bekende programmaonderdelen.

Van thuistips naar uittips

Je wekelijkse dosis kunst en cultuur in samenwerking met Uitagenda Rotterdam.