Meer ruimte voor terrassen - Rotterdam Zet Door

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge
4 juni 2020

Meer ruimte voor terrassen

Horecazaken mogen de komende tijd hun terras uitbreiden. Onder meer de Binnenrotte, Heemraadsingel en Middellandplein vormen een gezellig stadsterras.

Op 1 juni om 12.00 uur werd het startschot gegeven: de horeca mag weer open. Op de zonnige dag stroomden de terrassen in de binnenstad direct vol. Op verschillende plekken zoals de Binnenrotte, Heemraadsingel en Middellandplein werd extra ruimte gemaakt voor stoeltjes en tafeltjes. Gemeente Rotterdam besloot hiertoe zodat de horeca makkelijker anderhalve meter afstand tussen de gasten kan waarborgen. Lees hier op welke plekken in de stad je onder andere grote terrassen vindt.

Nieuwemarkt

De horecazaken op het Maagd van Holland-plein (MaHo) zoals Sajoer, Bokaal en Mangiare hebben hun eigen terras meer ruimte voor stoelen en tafels. Daarnaast staan er rondom de fontein honderd picknicktafels. Zo hoef je niet te dringen voor een plekje op de terrassen, maar haal je een frietje bij Tante Nel, een pizza bij de Pizzabakkers of een biertje van Bokaal en strijk je neer op het self-serviceterras.

Binnenrotte

Op de Binnenrotte zijn de terrassen van Pol, Van Zanten, Happy Italy, Umami, Penny Pean, Humphrey’s en The Fish Market verruimd op het plein. Op dinsdag en zaterdag, de dagen dat er markt is, zijn niet alle grotere terrassen open.

Restaurant van de Leur

Restaurant van de Leur aan de Eendrachtsweg mag dankzij de versoepelde regelgeving de besloten binnentuin in gebruik nemen als terras. Bij het restaurant, dat voorheen Meatcave heette, eet je verrassingsgerechten van de chef bereid op de Big Green Egg. Vroeger was dit alleen maar vlees, maar sinds de heropening eet je hier ook plantaardige en visgerechten. Je kiest voor een drie- tot tiengangenmenu.

Middellandplein

Op het Middellandplein is een stadsoase gemaakt met palmbomen waar je met twee personen aan een tafeltje kan zitten. Ook komen er vloerkleden op het gras van de verhoogde groenplekken te liggen, met daaromheen vierpersoonstafels. Horecazaken rondom het plein zijn onder meer Algerijns restaurant Rainarai, Bistro Belén, Food, Coffee Pancake bar NonNo en het net geopende pizzarestaurant De Buffel.

 A la Plancha

Restaurant A La Plancha aan de Maaskade op Noordereiland zorgde afgelopen jaren, op 2019 na, voor een echte vakantiesfeer in eigen stad. Je eet hier vis van de bakplaat en hebt uitzicht over het water. Deze zomer nodigt A la Plancha ook haar vrienden uit: collega-ondernemers die hun producten aanbieden of zorgen voor kunst, cultuur en muziek. Zo gauw het weer het toelaat wil het restaurant weer openen. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

Heemraadssingel

Op de kruising van de Nieuwe Binnenweg en de Heemraadssingel hebben Café Steijn, Rijke & de Wit en Café Bakeliet normaal alleen een terras voor de deur. Dankzij de versoepeling van de gemeente gebruiken zij nu ook het stukje stoep aan de Heemraadssingel om het terras uit te breiden.

Toch maar afhalen

We zijn natuurlijk blij dat de horeca weer open is, maar dat betekent niet dat het afhalen stopt. Rotterdammers Christiaan Meinsma, Martin Achterhof en Tom de Groot hebben daarom de website haalmenu.nl in het leven geroepen. Hierop geven ze een zo compleet mogelijk overzicht van afhaalmogelijkheden bij jou in de buurt.

Meer...

Bekijk ook deze initiatieven

Bekijk alle initiatieven →

Tour langs vijf proeverijen

Inside Rotterdam start Food ’n Route, een foodtour langs verborgen plekjes in de wijken van de stad. Geniet bij vijf Rotterdamse horecazaken van een proeverij.

Help lokale ondernemers in de 1,5 meter-samenleving

Laat je inspireren door deze initiatieven en blijf je lokale ondernemers steunen.

Rotterdamse markt weer levend

Markt010 is een lokaal platform dat Rotterdammers op een veilige manier weer met de markt verbindt.

Tekst door: Renee Schouwenburg

Foto credits:

A la Plancha
Restaurant van de Leur