Musea, bioscopen en theaters weer open! - Rotterdam Zet Door

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge
4 juni 2020

Musea, bioscopen en theaters weer open!

Je wekelijkse dosis kunst en cultuur in samenwerking met Uitagenda Rotterdam.

Vanaf het moment dat evenementen niet meer door mochten gaan zijn culturele instellingen in Rotterdam creatief omgegaan met de situatie. Met online programmering beleven we kunst en cultuur nu volop vanuit huis, maar we kunnen er ook weer een beetje op uit. Daarom zetten we samen met Uitagenda Rotterdam thuis- én uittips voor je op een rij.

Sinfonia Rotterdam & Ronald Brautigam live vanuit de Laurenskerk Rotterdam

Op vrijdag 5 juni verzorgt Sinfonia Rotterdam het eerste live uitgevoerde symfonische concert in Nederland! Terwijl de maatregelen langzaam versoepelen komen Sinfonia Rotterdam en Mozart-specialist Ronald Brautigam samen op 5 juni 2020 voor het klassieke genre op zijn best! Onder leiding van Conrad van Alphen wordt Haydns Symfonie ‘La Passione’ en Mozarts ‘Jeunehomme’ pianoconcert live in HD gestreamd vanuit de prachtige, historische ambiance van de Laurenskerk Rotterdam. Het concert is hier live te volgen.

 Klassiekers op anderhalve meter afstand door Theatergroep Mangrove

Deze zomer speelt Theatergroep Mangrove in thuisstad Rotterdam voor een beperkt publiek de klassiekers op anderhalve meter afstand. Denk hierbij aan Griekse Tragedies en meesterwerken van Shakespeare. Het artistiek team van Mangrove kiest een aantal bekende klassiekers en nodigt hun vaste acteurs uit om hiermee de vloer op te gaan. Geen grote decors, want er is weinig ruimte. Geen mooie kostuums, want er is weinig geld. Slechts de acteurs, het verhaal en de onbedwingbare drang om weer voor publiek te spelen en hen te brengen waar ze zo’n behoefte aan hebben: live theater.

 Kunst kopen in de culturele supermarkt van Roodkapje

Het concept van Roodkapje is een knipoog naar het boodschappen doen in deze tijd. Met een winkelmandje loop je een route door de kunstwinkel en kun je op veilige afstand kunst en cultuur shoppen. De werken die je vindt in de culturele supermarkt zijn gemaakt door Rotterdamse kunstenaars, ontwerpers, muzikanten en andere makers. Een belangrijk verschil met een reguliere supermarkt is dat je bij Roodkapje van tevoren een timeslot reserveert. Boek hier alvast jouw plekje!

 

Gluren in tuinen van Rotterdammers

Het festival Verborgen Tuinen kan aankomend weekend helaas niet in z’n originele vorm plaatsvinden. Gelukkig komt de organisatie met een alternatief waarbij je online een uniek kijkje krijgt in tuinen van Rotterdammers. Verschillende tuineigenaren hebben een filmpje van hun bijzondere tuin gemaakt, en deze video’s worden de komende dagen gedeeld op de Facebook en Instagram van het evenement.

 Thuis spelletjes spelen met het grote ‘IK VERKOOP ROTOWN UIT’ bordspel

Rotown, het poppodium op de Nieuwe Binnenweg, komt met een bordspel. Om de tijd zo leuk mogelijk door te komen, hebben ze een spel gemaakt waarbij het hoofddoel is om als headliner Rotown uit te verkopen. Je begint in de oefenruimte en daarna ga je via 100 vakjes op weg naar een uitverkochte Rotown-show. Het bordspel kost slechts € 7,50. Met de aanschaf koop je niet alleen wat leuks, je steunt ook nog eens Rotown en ticketpartner Stager.

Theaters, musea en bioscopen weer open: het totale overzicht

Met alle versoepelingen wordt ook cultuurbezoek weer stukje bij beetje mogelijk. In het overzicht van de Uitagenda lees je wat er te beleven is en vind je meer informatie over de specifieke coronamaatregelen die zijn genomen om veilig theaters, musea en bioscopen te bezoeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de nieuwe expositie van Museum Rotterdam over verhalen die tijdens de oorlog rondgingen in Rotterdam?

Op zoek naar meer culturele thuis- en uittips? Bekijk uitagendarotterdam.nl.

Meer...

Bekijk ook deze initiatieven

Bekijk alle initiatieven →

Open dag Pension Almonde, Containerbar opent terras en meer

Je wekelijkse dosis kunst en cultuur in samenwerking met Uitagenda Rotterdam.

Culturele thuistips

Je wekelijkse dosis kunst en cultuur in samenwerking met Thuisagenda.

Find me when it's over!

Deze zin beschrijft het gevoel dat er heerste bij Rotterdamse musea de afgelopen maanden. Samen met Scapino Ballet Rotterdam en acht Rotterdamse musea maakte Trenchcoat Film belangeloos deze short film om beeld te creëren bij het gevoel.

Foto credits:

Theatergroep Mangrove
Roodkapje