(Net)werken vanuit huis - Rotterdam Zet Door

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge
2 april 2020

(Net)werken vanuit huis

Rotterdamse netwerkclubs en ondernemers helpen je bij het inrichten van je tijdelijke thuiswerk-leven.

Binnenblijven is veilig op dit moment. Dat betekent niet dat je niet meer hoeft te werken of je bedrijf tijdelijk op pauze kunt zetten. Gelukkig bieden deze Rotterdamse partijen een helpende hand. Netwerkclubs zetten hun meet-ups, lezingen en sessies online voort, zodat je toch nog nieuwe contacten of kennis kunt opdoen. Of ze helpen je aan een alternatieve werkplek nu je tot thuiswerken bent veroordeeld. Zo geef je vorm aan je nieuwe thuiswerkagenda.    

Blue City

BlueCity werkt ook in deze tijd onverminderd aan hun missie ‘het stimuleren van de transitie naar een circulaire economie’. De lezingen, workshops en sessies die normaal in het voormalig tropisch zwemparadijs Tropicana plaatsvinden, zijn nu online te volgen. Zo is de serie ‘How to Biodesign’ nu via webinars te volgen en kun je virtueel deelnemen aan een nieuwe lezing van ‘Dus Wat Gaan We Doen?’ De hele agenda is hier te vinden.

Hotel New York

Thuiswerken met een gezin, huisgenoten of slechte wifi; het blijkt voor velen een uitdaging. Hotel New York komt met de oplossing – werken in je eigen hotelkamer. Huur een kamer voor een halve of hele dag met bureau, sterke wifi en onbeperkt koffie en thee. Voor 50 euro extra kun je ook nog op je nieuwe kantoor blijven slapen. Zo ben je de volgende dag in ieder geval op tijd op je werk!

CreativeMornings

CreativeMornings is een gratis netwerkbijeenkomst met ontbijt en sessies verzorgd door creatieve sprekers. De ochtenden vinden iedere maand op een andere plek in de stad plaats en hebben wisselende thema’s. De meet-ups gaan online gewoon door. Log iedere laatste vrijdag van de maand in via Zoom. Geen zin om te wachten op de volgende bijeenkomst? Op de website kun je veel video’s terug vinden van voorgaande edities.

Share Your Magic Now

Branding expert Liesbeth Gouda helpt normaal gesproken ondernemers om hun bedrijf op te starten vanuit een merkstrategie. Deze zelfstandigen wil ze ook graag tijdens de corona crisis ondersteuning bieden. Dat doet ze met haar Instagram kanaal Share Your Magic Now. Vind hier onder andere hulp bij het inrichten van je thuiswerkplek, online coachen, een sollicitatie spreekuur of het laten schrijven van je ondernemers biografie. Of pak als ondernemer zelf je podium op Liesbeths platform.

Future Females

De wereldwijde community voor vrouwelijke ondernemers Future Females had in maart 2020 haar eerste event in Rotterdam gepland. Vanwege de corona maatregelen is deze bijeenkomst omgezet naar een virtuele launch op donderdag 9 april. Het thema van deze eerste Rotterdamse editie is: ‘Sustainability: Aligning your energy with your mission.’ Neem via Zoom deel aan de sessie en netwerk met andere vrouwelijke ondernemers vanuit je thuiskantoor.

Virtual Thursday Gatherings

Wat doe je als organisatie in tijden van Corona als het je missie is om ondernemers samen te brengen om zo het innovatieklimaat te stimuleren? Dan zoek je naar een manier om dit online voort te zetten! En dat is precies wat Venture Café doet. Ze bieden hun vaste donderdag programma nu aan als Virtual Thursday Gathering. Via het platform Zoom kun je netwerken met andere ondernemers in het virtuele café. Of neem je deel aan één van de vele break-out sessies.

Meer...

Bekijk ook deze initiatieven

Bekijk alle initiatieven →

Anderhalve meter met ...

In 'anderhalve meter met' gaat filmmaker Wim Wiegman langs bij kleine bedrijven, thuiszitters, zzp'ers en anderen om korte informatie video's te maken.

Safety First! Ook in Singapore.

Bedreigingen bieden ook kansen

Rotterdamse Initiatieven Maken Mondkapjes

Koop een uniek en persoonlijk mondkapje en steun een goed doel.

Tekst door: Anne Klapmuts

Foto credits:

Iris van den Broek
Another Brand Story
Venture Café