Openluchtexpositie Schouwburgplein - Rotterdam Zet Door

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge
17 juni 2020

Openluchtexpositie Schouwburgplein

Je wekelijkse dosis kunst en cultuur in samenwerking met Uitagenda Rotterdam met o.a. museumschip de Halve Maen, Festival TV en een voorstelling van Maas theater en dans.

Vanaf het moment dat evenementen niet meer door mochten gaan zijn culturele instellingen in Rotterdam creatief omgegaan met de situatie. Met online programmering beleven we kunst en cultuur nu volop vanuit huis, maar we kunnen er ook weer een beetje op uit. Daarom zetten we samen met Uitagenda Rotterdam thuis- én uittips voor je op een rij.

 

Openluchtexpositie: This is…Rotterdam Schouwburgplein

De culturele activiteiten die normaal gesproken ’s zomers plaatsvinden op het Schouwburgplein gaan helaas niet door. Gelukkig komt er een waardig alternatief! Vanaf deze week kun je de openluchtexpositie This is…Rotterdam Schouwburgplein bewonderen. Deze fototentoonstelling is een ode aan het plein, de stad en haar bewoners. Op verschillende beelden uit het archief bekijk je de festivalgeschiedenis die het plein rijk is en ander cultureel plein-aanbod door de jaren heen.

Vier de zomer bij Hotel New York

Bij Hotel New York vier je de zomer! De komende maanden zal de band The Big Swingers een aantal keer optreden op het zonnige terras op de Kop van Zuid. Het gaat om 26 en 27 juni, 24 en 25 juli en 28 en 29 augustus. Tijdens deze avonden geniet je van een 4-gangen keuzemenu en word je verwelkomd met een glas bubbels. Normaal hoef je niet te reserveren voor het terras maar op deze dagen wel. Klik hier om jouw reservering te maken.

Ga aan boord van museumschip de Halve Maen

Midden in Historisch Delfshaven kun je sinds 12 juni aan boord van het bekende zeventiende-eeuwse zeilschip de Halve Maen. Beleef hoe een schip uit die tijd is ingedeeld en hoe de kapitein, bemanning en passagiers tijdens hun oceaanreis werkten, sliepen, kookten en aten. De verhalen van de ontdekkingsreizigers komen tot leven! Rondleidingen zijn mogelijk tot en met 7 augustus (behalve op maandag) tussen 10:00 en 17:00 uur. Boek je time slot hier.

Op avontuur in het Keilepand met FESTIVAL TV

Eigenlijk zou De Dag van de Architectuur aanstaande zaterdag 20 juni plaatsvinden, maar corona gooit roet in het eten. Als goedmaker kun je op FESTIVAL TV kijken naar een vlog over de verbouwing van het Keilepand in M4H. Het leegstaande pakhuis wordt getransformeerd tot een multifunctioneel gebouw waarin werken, maken en ontmoeten centraal staan. Kijk via OPEN Rotterdam TV (Ziggo kanaal 36 en KPN kanaal 1349). Je kunt ook online kijken via een livestream.

Voorstelling Maas theater en dans: De wilde keuken

Van 26 augustus t/m 26 september speelt Maas theater en dans de voorstelling De wilde keuken exclusief in en rond Maaspodium. Feel-good theater over eten voor jongeren en (jong) volwassenen. In De wilde keuken wordt de veelheid van eet-mogelijkheden die we om ons heen hebben gevierd. Alle aannames over wat gezond, gezellig en lekker is worden omgedraaid. Na een bezoek aan deze voorstelling kijk je nooit meer hetzelfde naar dat wat er op je bord ligt. Klik hier voor meer informatie en tickets.

Op zoek naar meer culturele thuis- en uittips? Bekijk uitagendarotterdam.nl.

Meer...

Bekijk ook deze initiatieven

Bekijk alle initiatieven →

Film kijken, (her)ontdek Rotterdam en Historisch Delfshaven in de spotlight

Je wekelijkse dosis kunst en cultuur in samenwerking met Uitagenda Rotterdam.

Festival-alternatieven deze zomer

Je wekelijkse dosis kunst en cultuur in samenwerking met Uitagenda Rotterdam.

Nobody

Met de campagne Nobody zetten Rotterdamse modeprofessionals hun werk in de spotlights. De boodschap? Support your locals, ook in de mode!