Quarantaine theater op de bank - Rotterdam Zet Door

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge
27 maart 2020

Quarantaine theater op de bank

Kom de quarantaine tijd door met de film en theater tips van deze Rotterdamse theaters

Had je net een kaartje voor die cabaret voorstelling bemachtigd? Of wilde je zo graag naar die nieuw uitgekomen arthouse film? Dat zit er helaas de komende periode niet in. Alle theaters en bioscopen zijn voor onze eigen veiligheid gesloten. Toch behoefte aan een portie cultuur? Volg dan deze Rotterdamse filmhuizen en theaters voor hun persoonlijke thuistips. Tover je eigen bank om tot een theaterstoel en geniet thuis van je favoriete artiesten.

Theater Zuidplein

Theater Zuidplein tipt onder de #Tzthuis de online kanalen van artiesten en theatergroepen die normaal op hun podium zouden staan. Lees de quarantaine verhalen van caberatier en schrijver Janneke de Bijl. Of duik met de kids in de luisterboeken met liedjes en scènes van Theatergroep Witte Raaf.

Lantarenvenster

Zoals LantarenVenster zelf zegt, zouden ze het liefst op dit moment jouw kaartje scheuren. Maar nu dat niet mogelijk is, staat een groot deel van het filmaanbod op hun online filmzaal op het platform Picl. Hier bekijk je onder andere Les Miserables, La Belle Epoque, Little Joe of Parasite thuis. Dus nest jezelf in op de bank met een bak popcorn en geniet van je eigen filmavond.

Scapino Ballet Rotterdam

Maandagavond is Scapino avond. Het Rotterdams Ballet streamt iedere week om half 9 een voorstelling, film of documentaire van of over Scapino op hun Facebookpagina. Zo kun je geheel gratis toch van een mooie dansvoorstelling genieten. Daarnaast staan er ook danslessen van de Scapino Academy online. Of kun je in de rubriek ‘Ask a dancer’ alles vragen wat je al eens van de dansers wilde weten.

Maas Theater en Dans

Via Maas TV kun je thuis theater kijken. Met het uitzenden van de voorstellingen van de afgelopen jaren, wil Maas iedereen een hart onder de riem steken. Zolang de theaters gesloten blijven, deelt Maas iedere dag een oude voorstelling op het kanaal, deze video’s blijven een week lang online staan.

Jeugdtheater Hofplein

Ineens met het gezin de hele dag in huis, dat kan intens zijn. Jeugdtheater Hofplein biedt een creatieve manier om de thuisschooldag van je kinderen af te sluiten. Via Youtube geven docenten iedere werkdag om 4 uur een theater- of dansles. Deze lessen zijn voor iedereen gratis te volgen.

 

Kino

Met ‘Cinéma Quarantaine’ deelt filmtheater Kino filmtips voor thuis. Wekelijks lichten ze op social media titels uit die te vinden zijn op verschillende online platforms. Voor degene die normaal met een Cineville pas Kino bezoekt, is er Vitamine Cineville in het leven geroepen. Sluit de gordijnen en maak van je huiskamer een thuisbioscoop

 

Luxor Theater

Ook het Luxor Theater biedt vermaak voor thuis aan nu hun locaties in de stad gesloten zijn. De ‘theater thuis’ pagina op de website staat vol met tips om je tijd goed door te komen. Van podcasts tot livestreams en achter de schermen video’s. Geniet online van je favoriete artiesten.

Meer...

Bekijk ook deze initiatieven

Bekijk alle initiatieven →

Cultuur snuiven in huis

Deze Rotterdamse instellingen zorgen ervoor dat je ook thuis van kunst kunt genieten.

Culturele thuistips

Je wekelijkse dosis kunst en cultuur in samenwerking met Thuisagenda.

Het geluid van Rotterdam

Soundtrack010 brengt een muzikale ode aan Rotterdam en steunt hiermee Rotterdamse componisten en musici.

Tekst door: Anne Klapmuts
Foto credit:

Maas Theater en Dans
Kino
Jordy Brada