Quarantaine klussen in je eigen huis en tuin - Rotterdam Zet Door

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge
22 april 2020

Quarantaine klussen in je eigen huis en tuin

Steek je handen uit de mouwen met hulp van Rotterdamse ondernemers

Thuis blijven is het huidige devies. Dit biedt mogelijkheden om je huis, balkon of tuin eens flink onder handen te nemen. Hoe? Dat hoef je natuurlijk niet alleen te bedenken. Rotterdamse ondernemers begeleiden je op afstand; ze bieden interieuradvies, geven je tips over het verduurzamen van je huis, en inspireren je om groene vingers te ontwikkelen.

Geveltuintjes aanleggen

Tijd voor een geveltuin! Raymond, programmeur bij BlueCity, is aanjager van de geveltuinen kettingreactie. Tussen het thuiswerken door kan je makkelijk een uurtje vrij maken voor het aanleggen van een geveltuin. Voordelen: je fleurt er de straat meteen mee op, je komt vrolijker thuis én het is goed voor de bijtjes en de insecten. Dus, pak die spade of schep en ga aan de slag. Meer informatie lees je hier. Discussiëren over planten en geveltuinen kan trouwens ook op de Facebook Plantenasiel Rotterdam.

Bouwpakketten van Buurman

Buurman is de plek voor hergebruikte bouwmaterialen, circulair bouwadvies en duurzame workshops. Nu de workshops komende tijd niet door kunnen gaan, hebben ze een nieuwe oplossing voor alle jeukende klushanden: het Buurman Bouwpakket! Van een laptopstandaard voor ergonomisch thuiswerken tot de ideale moestuinbak voor je zelfvoorzienende tuinplannen, en van balkonbar voor je quarantaine-balkon-borrel in de zon tot een wijnrek voor aan de wand. Bestel je Buurman Bouwpakket hier.

Geef je interieur een boost met Homestock

Hoewel de voordeuren dicht zijn, staan de mensen van Homestock achter de schermen klaar om je te helpen. Iedere dag tussen 12:00 en 17:00 uur zijn er twee medewerkers aanwezig. Je kunt je hier aanmelden om langs te komen en te kijken naar de meubs, snuffelen naar accessoires of je te laten adviseren. Ook kunnen de stylisten je via Facetime meenemen door de winkel, of kun je je hier aanmelden voor een online stijladvies. Je ontvangt dan een moodboard en bijpassende shoplist per email.

Tuinadvies van stadstuinwinkel STEK

Stadstuinwinkel STEK is hét kleine tuincentrum midden in Rotterdam. Hier worden groenliefhebbers geïnspireerd en groentjes op weg geholpen. De winkel op de Nieuwe Binnenweg is nog steeds geopend en daarnaast biedt STEK online tuinadvies (op uurbasis) aan, maar ook kunnen ze ook een compleet tuinontwerp voor je maken! Dus wil je deze vreemde tijden gebruiken om een nieuw plan te maken voor je eigen tuin, natuurlijk en klimaatadaptief? Mail dan naar info@stekrotterdam.nl.

Op weg naar de droomhuis met De Architectenwinkel

Hoe wordt het huis waar je altijd al van droomde werkelijkheid? De Architectenwinkel weet raad! Je kunt hier terecht met vragen over zelfbouw, of voor tips over het verbouwen van je huis. Dus wil je een slaapkamer erbij of extra leefruimte maken van je zolder? Moet de woonkamer groter worden of de keuken een directe verbinding krijgen met je tuin? Al deze bouwvragen kun je stellen bij de Architectenwinkel. Maar ook voor met ideeën over duurzaam en energiezuinig bouwen kun je hier terecht, voor een onafhankelijke uitleg -op afstand uiteraard- over de verschillende mogelijkheden.

Verduurzamen met ThuisBaas

Wil je comfortabel wonen en bijdragen aan een beter klimaat? Dan is dit een goed moment om serieus te kijken naar verduurzaming van je huis. Door zelf schone energie op te wekken, krijg je lagere energielasten of kun je zelfs je woning helemaal van het gasnet afkoppelen. Denk je er al langer over, maar weet je niet waar je moet beginnen? De eerste stap is checken wat er kan in jouw huis. Ga je voor een warmtepomp of begin je eerst met eenvoudige oplossingen?

Vraag de Thuisbaas adviseurs wat voor jouw huis de beste aanpak is. Meld je hier aan en laat ze met je meedenken. Als je met ThuisBaas verduurzaamt, krijg je een beter huis terug en geef je nooit teveel geld uit.

Meer...

Bekijk ook deze initiatieven

Bekijk alle initiatieven →

Fotografeer je huis of je huisgenoot!

Leer anders kijken naar je huis en huisgenoten met de online workshop interieur- en portretfotografie.

Virtueel huizen bezichtigen

“Ik adviseer klanten hun zoektocht vooral door te zetten. We hebben een bijzonder hoge vraag in Rotterdam.”

Duizend Geveltuinen in Rotterdam

“Dit is dé tijd voor het aanleggen van een geveltuin”

Foto credits:

Stadstuinwinkel Stek
Raymond Landegent
Homestock
De Architectenwinkel