Rotterdammers dragen een steentje bij - Rotterdam Zet Door

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge
30 april 2020

Rotterdammers dragen een steentje bij

Dat Rotterdammers graag hun steentje bij dragen blijkt uit deze hartverwarmende initiatieven.

In tijden van crisis wordt maar weer eens duidelijk dat Rotterdam bestaat uit geweldige, nauw betrokken communities. In onze artikelen onder andere ‘Een hart onder de riem’,  ‘Rotterdammers zijn er voor elkaar’ en ‘Wees lief voor elkaar’ lichtten we al eerder initiatieven uit. Rotterdam zou Rotterdam niet zijn als er niet steeds meer de initiatieven bij zouden komen die bedoeld zijn om elkaar een ‘hart onder de riem te steken’.  Zelf je steentje bijdragen aan de stad? Laat je inspireren.  

Help ’n Happie

Het initiatief Help ’n Happie vormt een brug tussen restaurants die momenteel worden getroffen door de coronacrisis, zorgmedewerkers die keihard werken en zorgbehoevenden die extra steun kunnen gebruiken. Via de website kan je een bedrag naar keuze doneren waarna chefs van verschillende Rotterdamse restaurants aan de slag gaan met het bereiden van een gezonde, voedzame maaltijd voor hardwerkend zorgpersoneel of eenzame ouderen.

Vaseline voor de droge handen

Een van de bedrijven die sinds de uitbraak van het virus in Nederland al zijn betrokkenheid laat zien is Unilever. Zo heeft het bedrijf met een hoofdkantoor in Rotterdam vaselineproducten gedoneerd aan verplegend personeel in ziekenhuizen en verpleeghuizen die hun handen stuk wassen. Daarnaast heeft Unilever desinfecterende producten en boodschap uitgedeeld aan gezinnen in Rotterdam, die dit goed kunnen gebruiken.

Een tas vol verrassingen

Stichting BlijeGift ondersteunt maandelijks gezinnen en alleenstaanden uit regio Rotterdam die net niet in aanmerking komen voor een wekelijks pakket van de Voedselbank. Zij bieden ondersteuning door levensmiddelen bonnen uit te delen. In deze lastige tijden heeft Stichting BlijeGift 1800 gezinnen weten te verrassen met een prachtige tas gedoneerd door de Rotterdam Tourist Information. De inhoud van de tas bestond uit producten die onder andere gedoneerd zijn door Unilever en Knorr. Zelf je steentje bijdragen? Bekijk hier wat je kan doen.

Hartverwarmende post

De Unie van Vrijwilligers Rotterdam is in samenwerking met Rotterdammers voor elkaar een brievenbusactie gestart voor ouderen. De actie is opgetuigd om ervoor te zorgen dat ouderen niet worden vergeten en zij prachtige kaarten, haakwerkjes en tekeningen ontvangen in hun brievenbus. Meedoen? De adresgegevens zijn hier te vinden.

De BuurthapperT

In de wijk Prins Alexander is het initiatief de BuurthapperT ontstaan. De Buurthappert is een maaltijdservice die zo’n honderd maaltijden per dag bezorgd maar vooral als doel heeft even een sociaal praatje te maken met degene waarbij de maaltijd wordt bezorgd. Benieuwd hoe de BuurthapperT te werk gaat? Bekijk dan onderstaande video.

Meer...

Bekijk ook deze initiatieven

Bekijk alle initiatieven →

Euromast als hartslag van licht

De Euromast verandert op 2 mei in een pulserende hartslag. De attractie doet mee aan een internationaal eerbetoon aan hulpdiensten.

Kapper Iwan deelt honderden voedselpakketten uit

Samen met zijn broers, zus en vrienden zamelt Iwan levensmiddelen in om Rotterdammers hulp te bieden. In 3 weken tijd deelde hij al 500 pakketten uit.

Een bijdrage vanuit je vakantiegeld

Vrijwilligersinitiatief Stadsdelen zamelt geld in voor Rotterdammers die door de coronacrisis direct financiële hulp nodig hebben

Foto credits:

Stichting BlijeGift
Help ’n Happie