Top belevingen vanuit je huiskamer! - Rotterdam Zet Door

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge
10 april 2020

Top belevingen vanuit je huiskamer!

Vanuit je eigen huiskamer tóch de stad of de natuur in? Het kan met deze toffe Rotterdamse initiatieven, die allemaal op hun eigen manier de wereld naar je huiskamer in brengen.

Oh, wat willen we graag naar buiten. Lekker samen de stad of de natuur in, mooie dingen beleven. Helaas, we zullen onszelf nog een tijdje moeten inhouden. Maar dat betekent niet dat we geen mooie dingen kunnen zien en meemaken. Wat dat kan gelukkig wél. Er is zoveel te bekijken en te beluisteren… gewoon vanachter je scherm. Deze Rotterdamse partijen brengen allerlei fraais zo je huis in!

Miniworld Rotterdam

‘Miniworld bezorgt verhalen thuis!’ Onder die noemer brengt Miniworld hun Rotterdamse beleving jouw huiskamer in. Via hun Youtube kanaal kun je genieten van mooie verhalen over het Rotterdamse erfgoed, vertelt aan de hand van maquettes in hun 3D miniatuurwereld. Het eerste verhaal gaat over het Coolsingelziekenhuis. Meer verhalen (o.a. over het Delta Hotel) zullen snel volgen. Check het Miniworld Youtube kanaal.

 Laurenskerk

Eén van de weinige resterende vooroorlogse gebouwen van Rotterdam, maar wel volledig bij de tijd! Ook de Laurenskerk reikt in deze nare tijden virtueel uit naar de Rotterdammers. Waar we normaliter in de kerk konden luisteren naar fraaie concerten, kunnen we dat nu gelukkig via hun livestreams. Ga comfortabel zitten, zet je speakers iets harder en geniet! Kies je concert op de agendapagina van de Laurenskerk website.

Urban Guides

Lekker rondlopen of -fietsen door Rotterdam en de fraaiste plekken bekijken, terwijl je door een vakkundige en enthousiaste gids te horen krijgt over de stad, haar geschiedenis en wat er schuilgaat achter de façades. Het kan voorlopig helaas niet… Maar UrbanGuides blijft via Instagram wel mooie Rotterdamse plaatjes (van nu én van toen) bieden via #tourenintijdenvancorona.

 Wildlife Film Festival

Beleef de wondere wereld van de natuur, zowel in de omgeving van Rotterdam als ver daarbuiten, alsof je er middenin staat. Dankzij de mooie natuurfilms die het Wildlife Film Festival online aanbiedt kan het allemaal, gewoon in je huiskamer. Leer over de Zevenhuizerplas of over het Noorderplantsoen, of sta virtueel oog in oog met wolven of vlinders… Check WFFR Online en het WFFR Youtube kanaal, waar op zaterdagen en woensdagen nieuwe films worden geplaatst.

OK, het is misschien een beetje behelpen. En ook de geuren en geluiden van buiten beleef je er niet mee. Het is voorlopig even wat het is. Maar het wordt allemaal wel net een beetje leuker en mooier met deze (en andere) fijne Rotterdamse initiatieven.

Meer...

Bekijk ook deze initiatieven

Bekijk alle initiatieven →

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest in je huiskamer!

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest steekt Nederlanders een hart onder de riem met een concert van Beethoven 9: ‘Ode an die Freude’.

Kraampakket voor babydieren Plaswijckpark

Help Plaswijckpark en koop een kraampakket voor de babydieren!

ESTAFEST in het Luxor Theater

Drie Rotterdamse partijen slaan van 1 t/m 7 juli de handen ineen voor de organisatie van een uniek concept. Koolhaas Concepts voorziet het nieuwe Luxor Theater van sfeervolle decoratie en passend meubilair op 1,5 meter. Maison van den Boer heeft een culinair arrangement samengesteld dat aan al je wensen voldoet!

Foto credits:

Miniworld Rotterdam
Nina Swaep
WFFR