Uit- en thuistips pinksterweekend - Rotterdam Zet Door

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge
28 mei 2020

Uit- en thuistips pinksterweekend

Je wekelijkse dosis kunst en cultuur in samenwerking met Uitagenda Rotterdam.

Vanaf het moment dat evenementen niet meer door mochten gaan zijn culturele instellingen in Rotterdam creatief omgegaan met de situatie. Met online programmering beleven we kunst en cultuur nu volop vanuit huis, maar we kunnen er straks ook weer een beetje op uit. Daarom zetten we samen met Uitagenda Rotterdam thuis- en uittips voor je op een rij.

 

Picknick Edition  – Coronaproof Toffler Festival

Liefhebbers van Toffler Festival kunnen hun hart ophalen. De organisatie van het technofestival heeft de handen ineen geslagen met het onlangs heropende Zalmhuis en organiseert een coronaproof festival. Op zaterdag 30 mei, de dag dat het festival zou plaatsvinden, verzorgt Toffler een livestream en kun je een goed gevulde picknickmand kopen bij Het Zalmhuis. Kies een rustig plekje uit in de stad en genieten maar! Lees hier meer.

Overnachten bij Supernova Hotel – Roomservice Special Event

Bij Supernova Hotel aan de ’s Gravendijkwal is de Rotterdamse cultuur tot in de details zichtbaar. Tijdens een overnachting in het Pinksterweekend support je niet alleen dit oer-Rotterdamse hotel, maar nog veel meer locals. Je geniet van een driegangenmenu van restaurant Héroine, cocktails van Dr. Rotterdam, goede beats verzorgd door Operator, daarna kijk je een film geselecteerd door Kino. Na een overnachting ontwaak je met een heerlijk ontbijt van Harvest Coffee Brewers.

Musea gaan weer open

Vanaf maandag 1 juni kun je weer genieten van de leukste expo’s in de Rotterdamse musea. Er gelden wel nieuwe regels om de veiligheid van iedereen te waarborgen. Zo moet je van te voren reserveren en ben je gebonden aan een tijdslot. Vind je het lastig kiezen waar je als eerst heen wilt? Uitagenda heeft een handig overzicht voor je gemaakt. Wat dacht je van een gloednieuwe tentoonstelling bij de Kunsthal? ‘Extra Large’ is een verzameling metershoge wandkleden met ontwerpen van kunstenaars als Picasso en optische illusies van Victor Vasarely.

Rotterdamse Dakendingen

Dit jaar gaan er, in het eerste weekend van juni, helaas geen duizenden mensen het dak op tijdens de Rotterdamse Dakendagen. De organisatie is echter niet stil blijven zitten en heeft een alternatief programma ontwikkeld. Onder de noemer Rotterdamse Dakendingen wordt er getoond wat allemaal mogelijk is op daken. Dit betekent dat de Rotterdamse daken binnenkort alsnog dienst zullen doen als (virtueel) podium voor Rotterdamse artiesten en culturele instellingen. Benieuwd wat je allemaal kunt beleven? Bekijk het volledige programma hier.

Verhalenhuis Belvédère brengt verhalen bij je thuis met dagelijkse podcast

Verhalenhuis Belvédère, het theaterpodium op Katendrecht, brengt ‘Verhalen voor Thuis’ om alleen of met je huisgenoten te beluisteren. Op Facebook wordt er rond lunchtijd dagelijks een Belvédère Podcast gepost waarin Rotterdammers vertellen. De podcasts bestaan uit (delen van) luistervoorstellingen en audioverhalen die de afgelopen jaren zijn gemaakt en verzameld. Zo kun je luisteren naar verhalen van de Ziel van de Wederopbouw, verhalen over Rotterdamse wijken als Katendrecht of het Witte Dorp, de serie Chinese Restaurantverhalen en nog veel meer…

Online editie New Skool Rules

Voor r&b en hiphop fans is er dit jaar helaas geen New Skool Rules op locatie. Maar niet getreurd. De organisatie komt namelijk met een online editie van de muziekconferentie. Van 29 tot en met 31 vinden de muzikale masterclasses, panels, optredens en workshops vinden via Zoom plaats. Wil je deelnemen aan een van deze activiteiten of de complete line-up zien? Klik dan hier.

Op zoek naar meer culturele thuis- en uittips? Bekijk uitagendarotterdam.nl.

Meer...

Bekijk ook deze initiatieven

Bekijk alle initiatieven →

Beleef het Songfestival online en andere culturele thuistips

Je wekelijkse dosis kunst en cultuur in samenwerking met Uitagenda Rotterdam.

Nobody

Met de campagne Nobody zetten Rotterdamse modeprofessionals hun werk in de spotlights. De boodschap? Support your locals, ook in de mode!

Culturele thuistips

Je wekelijkse dosis kunst en cultuur in samenwerking met Thuisagenda.