Van thuistips naar uittips - Rotterdam Zet Door

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge
20 mei 2020

Van thuistips naar uittips

Je wekelijkse dosis kunst en cultuur in samenwerking met Uitagenda Rotterdam.

Vanaf het moment dat evenementen niet meer door mochten gaan zijn culturele instellingen in Rotterdam creatief omgegaan met de situatie. Met online programmering beleven we kunst en cultuur nu volop vanuit huis, maar we kunnen er straks ook weer een beetje op uit. Daarom zetten we samen met Uitagenda Rotterdam thuis- en uittips voor je op een rij.

 

Filmdiner thuis met hulp van Aloha Bar op 22 en 23 mei

Kijken naar de Ratatouille, de beste food animatiefilm aller tijden, terwijl je geniet van de gerechten uit de film. Deze gerechten worden voorbereid door de chefs van Aloha Bar en maak je thuis af. Zo proef je wat je op beeld ziet. Dat is Cinema Culinair, nu bij je thuis. Op 22 en 23 mei kookt Aloha at Home zeven gerechten voor de filmfreaks en thuischefs onder ons. Het menu kost € 39,95 per persoon en kan worden gereserveerd via Cinema Culinair. Je haalt de gerechten op tussen 17:00 en 19:00 uur en maakt ze thuis verder af terwijl je de film streamt.

Dus Wat Gaan Wij Doen Festival op 21 mei 2020

Dus Wat Gaan Wij Doen (DWGWD) is hét duurzaamheidsfestival voor iedereen die in actie wil komen om klimaatverandering terug te dringen. Leer van inspirerende sprekers en zie hoe anderen werken aan een nieuwe duurzame wereld. Op 21 mei vindt het event digitaal plaats. Beleef DWGWD vanuit je tuin, balkon, je luie stoel, op Hemelvaartsdag vanaf 15:00 uur. Check het programma en koop je tickets hier.

Home Sweet Home gaat door als virtuele opera

Operadagen Rotterdam kan helaas niet doorgaan in de oorspronkelijke vorm, maar achter de schermen is de organisatie druk bezig met een online community opera. Rotterdamse muzikanten, dansers, kunstenaars, acteurs en actrices werken vanuit huis aan opdrachten die worden samengevoegd in een zesdelige videoserie. Home Sweet Home wordt uitgezonden op de dagen dat Operadagen Rotterdam zou zijn (donderdag 21 t/m zaterdag 30 mei) via de website van Operadagen Rotterdam en OPEN Rotterdam.

Zelf borduren met Het Betere Handwerk

Borduren is het nieuwe mediteren. Het Betere Handwerk maakt vernieuwende, kant-en-klare borduursetjes. Het idee voor Het Betere Handwerk is ontstaan tijdens de coronacrisis en gaat vervelling tegen, wakkert het creatieve brein aan en brengt voldoening. Dus nog op zoek naar een nieuwe hobby? Bestel jouw borduursetje hier. Het borduursetje komt in een pakketje met borduurstof, een naald, garen en een fotolijstje met een borduurpatroon.

Online platform Witte de With Contemporary Center

Omdat de activiteiten van het  Witte de With Centrum voor Hedendaagse Kunst tijdelijk zijn stopgezet of uitgesteld is er een online platform opgericht. Dit platform is ontwikkeld voor het digitaal delen van ideeën en content in deze tijd. In de sectie ACTIVITIES vind je bijvoorbeeld drie workshops die je thuis kan maken samen met je familie. In de sectie BOOKS zijn gratis PDF’s te downloaden van boeken die normaal gesproken te koop zijn in de museumwinkel, of inmiddels uitverkocht zijn. Neem snel een kijkje!

DeskTOPcomedy en nieuwe programmering Club Haug

Comedy Club Haug is het stand-up comedypodium in Rotterdam. Naast deskTOPcomedy, dat elke vrijdag via Zoom wordt uitgezonden (deze vrijdag met o.a. Ruud Smulders, Stephen Bell), wordt er ook uitgekeken naar de versoepeling van de coronamaatregelen. Daarom kunnen maximaal 30 bezoekers een unieke en intieme try-out bijwonen. In de show ‘Lichtgeraakt’ zal Silvester Zwaneveld op hilarische wijze uit de doeken doen waarom ‘geraakt’ worden een absolute basisbehoefte is. Lees hier meer.

Heropening Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam opent maandag 1 juni vanaf 12.00 uur zijn deuren weer voor publiek. Een kaartje kopen kan al vanaf donderdag 21 mei via de website. Het museum heeft er de afgelopen weken alles aan gedaan om coronaproof open te kunnen. Vanaf 1 juni is er ook een geheel nieuwe presentatie met werk van Paulien Oltheten: Stay Healthy. Een serie van vijftien korte videoportretten, waarin Oltheten een verscheidenheid aan interpretaties en omgangsvormen tussen personen in Amsterdam en omgeving laat zien. Lees hier meer.

 Op zoek naar meer culturele thuis- en uittips? Bekijk uitagendarotterdam.nl.

Meer...

Bekijk ook deze initiatieven

Bekijk alle initiatieven →

Rotterdamse kunstenaars brengen vermaak

Na 7 weken in en om huis begint de verveling soms toe te slaan. Deze Rotterdamse creatieven zorgen voor vermaak.

Expat Cinema Rotterdam

Na een aantal maanden zonder bioscoop gaat Expat Cinema Rotterdam weer van start op zondag 7 juni met de film The Wild Goose Lake.

Even geen reclame

Met het project Publieke Werken vullen ruim vierhonderd kunstenaars Rotterdamse buitenreclameborden met autonoom werk.

Foto credits: Iris van den Broek, Joke Schut, Fred Ernst